Advertorial – De Flandrien Challenge daagt je uit om vele bekende hellingen en stroken in West- en Oost-Vlaanderen ter plaatse in segmenten te fietsen, binnen 72 uur met natuurlijk alle befaamde kasseistroken en klimmetjes als de Oude Kwaremont, de Koppenberg en de Paterberg. Dit wordt via Strava vastgelegd. Als je alle segmenten hebt gereden en je de challenge hebt volbracht wordt je naam in een kassei gegraveerd en kom je op de “wall of fame” van Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde. De digitale versie van de “wall of fame” zal te zien zijn op www.flandrienchallenge.cc.

De segmenten zijn in het straatbeeld zichtbaar op de geselecteerde hellingen en kasseistroken. Het is een cycling challenge waar de digitale en fysieke wereld samenkomen. Strava houdt via GPS bij waar je langs komt en welke segmenten je hebt behaald plus de totale aantal kilometers. Daarnaast kan je via Strava ook foto’s en ritten delen met vrienden. Deze Challenge kan je dus alleen in de Vlaamse Ardennen (50 segmenten) en in het Heuvelland nabij Ieper (9 segmenten) behalen.

The Flandrien Challenge

Iedereen kan deelnemen, maar let op, het is een fikse uitdaging dus een goede training is wel vereist. Alle 59 segmenten moet je fietsen binnen de tijd van 72 uur om de challenge te halen. En dan ben je een echte Flandrien legende.

De route is vrij te bepalen, maar er zijn wel drie lussen als suggestie waarbij je alle segmenten passeert en tegelijk ook kan genieten van het mooie landschap van de Vlaamse Ardennen en het Heuvelland.

Vanaf 16 november start de challenge en is het mogelijk om deze uitdaging te volbrengen. Het is een permanent product, de uitdaging verloopt niet, wielerfans hebben alle tijd om te trainen en wanneer dat weer mogelijk is, te reizen naar Vlaanderen voor de echte ronde ter plaatse.

Meer informatie op www.cyclinginflanders.cc