Dat ze bij prijsvechter Decathlon lekker bezig zijn hadden we in onze mountainbike-kledingtest onlangs al geconcludeerd. Nu lijkt het tijd dat de Fransen hun vleugels verder uitslaan en buiten prijsbewust ook gewoon heel mooie producten wil leveren. Zo zien we de Triban GRVL 900 met een klik toegevoerd worden aan het online assortiment. In de winkel ga je de fiets de komende tijd nog niet terugvinden. De vraag is groot, het aanbod klein.

Mooie titanium buizen. Afkomstig van de Italiaanse fabrikant Dedacciai. Niet alleen komen de buizen daar vandaan. De Italianen lassen het geheel ook tot één frame. Met de hand. Dat is flink doorbakken voor een gigant als de Decathlon. Momenteel is de capaciteit zo’n 100 stuks per maand.

De GRVL900 met Grade 9 3AL 2.5 tita frame heeft een klassiek uiterlijk. Fulcrum RR900 tubeless wielset met Hutchinson banden en de mogelijkheid tot het monteren van 650B wielset. Rondom het frame zijn diverse nokjes geplaatst om wat tassen te monteren.

Voor €2419 mag je de fiets bij de zelfscankassa eigenhandig afrekenen. Vergeet je pinbon niet! Hiervoor krijg je  een Shimano GRX mix van shifters uit de 400 serie, een 800 achterderailleur en crankstel uit de 600 middenklasse. Een enkelblad met 40 tanden. Heb je interesse in zo’n betaalbaar titanium speelgoedje? Rol dan je matras uit bij de ingang van één van de gigatoko’s of laat je via een email op de hoogte brengen zodra er weer voorraad is.

Meer info hier.