Het korte maar krachtige wegseizoen zit er helaas alweer op, dus is het tijd om onze aandacht te verplaatsen naar het veldrijden. Vanaf nu plaatsen we voor aanvang van elk crossweekend een overzicht waar alle veldritten te volgen zijn. Vandaag: de Ethias Cross in Leuven.

Zaterdag 14 november, Ethias Cross Leuven
Helaas volgen de veldritten elkaar dit seizoen niet in rap tempo op en ontbreken er veel ‘dubbele’ crossweekenden. Zo ook dit weekend, want er wordt alleen zaterdag gecrosst in Leuven. De Stellacross belooft bij de mannen een gevecht te worden tussen drievoudig winnaar Toon Aerts, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck. Zoals bekend ontbreken Wout van Aert en Mathieu van der Poel nog in het veld. Van Aert maakt op 28 november zijn rentree in Kortrijk, terwijl Van der Poel op 12 december in Antwerpen aan zijn cross-seizoen begint.

Bij de vrouwen zijn alle Nederlandse toppers weer van de partij, dus dat betekent dat we waarschijnlijk een strijd krijgen tussen Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst, Lucinda Brand en Denise Betsema. Yara Kastelijn zien we niet op de (voorlopige) startlijst.

Jaarmarktcross Niel 2020, Lucinda Brand

De vrouwenwedstrijd begint om 13.45 uur, waarna de mannen om 15.00 uur in actie komen. Op Sporza is de cross helaas niet te zien en ook op Eurosport kun je niet terecht voor live-beelden. De cross in Leuven maakt deel uit van de Ethias-serie en daarvan heeft de commerciële Vlaamse omroep VTM alle rechten. Voor online-plezier moet je naar de website van Eurosport (gratis), de website van Het Laatste Nieuws (gratis) of de GCN app (niet gratis).

Waar is het te zien? 
Live op VTM vanaf 13.30 uur.
Livestream Het Laatste Nieuws: klik hier.
Livestream GCN: klik hier.
Uitgebreide samenvatting om 20.05 op Eurosport 1.