Er was een tijd dat fietsenwinkels alleen fietsen verkochten. Je zou een drop-out van de middelbare school met een heel laag IQ ongeïnteresseerd achter de toonbank vinden en absoluut geen idee hebben waar deze fietsen echt over gaan.

De tijden zijn nu ten goede veranderd. Fietsenwinkels verkopen gewoon geen fietsen en onderdelen meer, ze bieden veel meer diensten.

Je zult de idioot van de stad niet meer op de eilanden rondhangen in naam van de klantenservice. In plaats daarvan zul je jonge, behendige jongens en meisjes vinden die wielersport niet alleen fascinerend vinden, maar ook zelf enige ervaring hebben met die evenementen.

In sommige winkels vindt u zelfs experts op het gebied van wielersport die u kunnen begeleiden bij het kiezen van de geschikte fiets voor u en die u adviseren bij het aanschaffen van de juiste veiligheidsuitrusting en andere noodzakelijke items die een beginneling misschien niet kent.

Deze verkopers zullen u helpen bij het kiezen van de juiste upgrades voor uw fiets die u zullen helpen bij het ontwikkelen van uw fiets zoals u dat wilt. Hun ervaring en waardevol advies zijn meestal de beste die u kunt krijgen.

De meeste van deze winkels fungeren als de centra voor de fietsgemeenschap van waaruit u de laatste informatie kunt krijgen over opmerkelijke evenementen in de omgeving die verband houden met de fietssport. Ze bieden ook lidmaatschap en toegang tot verschillende parken en wandelroutes in het gebied, wat hard nodig is voor de beginner in het veld.

In de meeste gevallen worden deze verkooppunten gesponsord door grote fabrikanten en bieden ze alle benodigde onderdelen en accessoires. Dit maakt ze een erg handige plek om te winkelen voor al je fietsbehoeften.